Schimb de experiență inedit în Geoparc

Hațeg, 19.08.2020 – În aceste zile, Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului – Universitatea din București și Asociația Brickenburg din Cluj–Napoca desfășoară activități comune având ca scop promovarea Geoparcului și a dinozaurilor pitici descoperiți aici prin construcții din piese LEGO®.

Evenimentul din acest an, intitulat Brickenburg Dino Camp, urmărește să aducă în atenția iubitorilor de LEGO® importanța fosilelor de dinozauri în descoperirea și înțelegerea diversității vieții de pe Planeta Pământ, în timp geologic. În acest scop vor fi folosite seturi speciale de cărămizi LEGO® din care vor fi construite fosile și schelete de dinozauri.

„Prin activitatea noastră dorim să promovăm atât fauna cu dinozauri din Țara Hațegului cât și munca oamenilor de știință, a paleontologilor. Activitatea lor și activitatea noastră au un punct comun, reconstituirea. Ne bucurăm că ne vor fi alături voluntarii pentru Geoparc. Astfel, vom afla de la ei informații interesante despre Geoparc și despre dinozaurii pitici, iar noi le vom arăta noi tehnici de construcție cu cărămizile LEGO®” , afirmă Sever Alicu, ambasador al Asociației Brickenburg pe lângă The LEGO Company. 

Evenimentul din acest an se desfășoară fără public, respectând condițiile de siguranță impuse de starea de alertă. Membrii Asociației Brickenburg vor lucra împărțiți în echipe, ajutați de la distanță de echipe de voluntari pentru Geoparc. Lucrările realizate vor rămâne în Geoparc, dar din motive de siguranță sanitară, în perioada următoare vor putea fi văzute de public doar în fotografiile distribuite pe rețelele de socializare. Speranța tuturor este ca anul viitor viața să reintre în cursul normal iar evenimentul să fie reeditat în prezența publicului pasionat de cele mai celebre cărămizi din lume.

Asociaţia Brickenburg din Cluj-Napoca este o organizație independentă de practicanți de construcții în sistem LEGO® la cel mai înalt nivel. Organizația este recunoscută pentru calitatea lucrărilor executate și este reprezentată, la nivel de ambasador, la The LEGO Company. Expoziţiile realizate de membrii Asociaţiei au diverse tematici şi sunt găzduite de importante instituţii muzeale, atât la nivel naţional cât şi internaţional.

Este pentru al treilea an consecutiv în care Asociația Brickenburg colaborează cu primul Geoparc Internațional UNESCO din România în scopul promovării patrimoniului paleontologic prin joc. Evenimentul este organizat de Asociația Brickenburg și Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului – Universitatea din București.

DISTRIBUIE

ULTIMELE ARTICOLE

Meniu