Asociația de Turism Retezat

Cine suntem

Asociația de Turism Retezat, înființată în anul 2007, este unitatea de management ce are drept scop principal  dezvoltarea și promovarea destinației ecoturistice Țara Hațegului – Retezat. Aceasta este singura destinație ecoturistică ce are pe teritoriul său două situri de importanță internațională, parte a patrimoniului mondial UNESCO: Rezervația Biosferei Retezat, parte a Parcului Național Retezat, și Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului.

Destinația a fost constituită în baza unui parteneriat format din instituții și unități implicate în domeniul turismului, protecției mediului, învățământului și administrației publice locale și centrale și este finanțată, până în 2019, de către Romanian American Foundation și Fundația pentru Parteneriat.

Turiștii sosiți aici vor descoperi peisaje naturale deosebite, biserici medievale, case și cetăți, peșteri locuite încă din Paleolitic, zimbri și chiar dinozauri. Legendele locale, produsele tradiționale și oamenii ospitalieri întregesc experiența turistică unică!

Țara Hațegului- Retezat este o destinație ecoturistică certificată de către Ministerul Turismului din anul 2016.