CUM SĂ FII ECOTURIST?

8 PAȘI PENTRU UN TURISM INTELIGENT

RESPECT

Zona pe care o vizitați este foarte importantă și în același timp sensibilă. Aflați regulile locurilor pentru a evita să le afectați negativ! Astfel veți fi și voi în siguranță.

FĂRĂ RISIPĂ

Simțiți-vă și comportați-vă ca acasă! Nu cereți schimbarea prosoapelor și a așternuturilor în fiecare zi. Economisiți apa și energia electrică!

FĂRĂ DERANJ

Respectul față de locuitori trebuie să fie la fel de important ca cel față de natură. Nu deranjați în niciun fel prin prezența voastră oamenii locului!

ECONOMIE LOCALĂ

Contribuiți la bunăstarea comunității! Cumpărați produse de la localnici și căutați servicii oferite de oamenii locului, precum ghidaj și activități culturale.

DEȘEURI MINIME

Reciclați și refolosiți! Evitați produsele și ambalajele nereciclabile. În niciun caz nu lăsați deșeuri pe traseele în natură! Evitați să aprindeți focul în spații neamenajate.

ANIMALE ȘI PLANTE

Nu afectați în niciun fel animalele și plantele pe care le veți întâlni! Nu rupeți flori și nu hrăniți animalele sălbatice! Pe traseele în natură faceți-vă simțită prezența cât mai puțin!

ACTIVITĂȚI ECO

În timpul sejurului alegeți activități sănătoase și cu impact minim: drumeții, cicloturism, vizite culturale, activități educaționale, parapantă, schi de tură și altele asemenea.

IMPLICAȚI-VĂ!

Dacă vă place la noi, vă puteți implica mai mult. Deveniți voluntari pentru ariile protejate sau sprijiniți material proiectele educaționale, culturale și de mediu din Țara Hațegului.

Meniu