DESCRIERE

Aici începe traseul În urma căruţei. Pe lângă situl ,,La Scoabă”, poți urca până la fosta unitate militară și de aici, după ce treci prin pădure, vei face cunoștință cu Retezatul. Întâlnești în drumul tău fânețe colorate cu ori de câmp și uturi, mici poienițe în pădure și vei merge până în vârful dealului Săreanu, unde vei vedea vârfurile și văile munților Șureanu, Parâng, Apuseni și Retezat, dar și satele din depresiunea Hațeg până la Poarta de Fier a Transilvaniei.

De aici, vei coborî până pe valea râului Sibișel, vei trece pe lângă vechiul gater pe apă și, mergând de-a lungul râului, vei intra în satul Ohaba-Sibișel. Drumul este asfaltat și trece atât pe lângă gardurile de piatră, moara de apă și vâltoarea, unde îți poți spăla hainele, cât și pe lângă muzeul sătesc din Ohaba-Sibișel. Apoi drumul șerpuiește pe strada principală din Sibișel și, la ieșire din sat ajunge la câmpul de granit și la alunecările de teren, ultima oprire până ajungi înapoi de unde ai început traseul.

DETALII

Traseu / Trail: Sânpetru – Situl La Scoabă – Dealul Gomodin – Dealul Bohodei – Dealul Ciurila – Dealul Săreanu – Valea Sibișelului – Gaterul pe apă – Casa Pietrelor – Ohaba-Sibișel – Vâltoare – Moară pe apă – Muzeul Sătesc Ohaba-Sibișel – Sibișel – Situl La Scoabă – Sânpetru
Diferența de altitudine: 418 m
Durată: 5:30 – 6:00 h
Grad de dificultate: Mic
Observații: Este un traseu ce se poate parcurge tot timpul anului.

ALTE TRASEE INTERSECTATE:

Pentru situații de urgență sunați la: 112 sau 0 SALVAMONT +40 725 826 668

LOCALIZARE

ALTE TRASEE DE CICLOTURISM

Meniu