DESCRIERE

Din Peșteana drumul asfaltat vă duce la Densuș, unde vizitați fascinanta biserică medievală, care încă funcționează ca singura biserică ortodoxă a satului. Continuați apoi spre est prin Hățăgel și Totești, drum de unde puteți vedea Retezatul în partea dreaptă și, uneori, Parângul în față-dreapta. Acest traseu leagă unele dintre cele mai interesante monumente din România, care au stat la baza formării și dezvoltării poporului român. Traseul pleacă din centrul satului Sarmizegetusa pe drumul național spre Hațeg, pe care îl părăsește repede, intrând spre stânga în satul Breazova. De acolo, pe câmp, mergeți spre Peșteana, unde se găsesc două biserici medievale, una ortodoxă și cealaltă reformată. Tot în Peșteana se aă Muzeul Satului Hațegan, iar o drumeție de 40 de minute vă duce la rezervația Tăul fără Fund cu plante carnivore.

De la Totești faceți dreapta pe drumul național și apoi stânga la biserica din Păclișa. Traseul trece apoi peste baraj și intră în satul Sânpetru, unde puteți vizita biserica medievală, precum și Casa Tradițiilor și Casa Dinozaurilor Pitici. Urmați drumul spre sud prin Unciuc și Cârnești, continuați spre Ostrov, unde puteți vizita încă o biserică medievală, înconjurată de lespezi romane. Ultima parte a traseului trece prin satul Clopotiva, unde încă se mai găsesc gospodării tradiționale, iar mai recent este cunoscut ca ind una dintre cele mai bune locații de zbor cu parapanta din România. Traseul revine apoi în drumul național la Sarmizegetusa.

DETALII

Traseu: Sarmizegetusa – Breazova – Peșteana – Densuș – Hățăgel – Totești – Păclișa – Sânpetru – Unciuc – Cârnești – Ostrov – Clopotiva – Sarmizegetusa
Durată: 8:00 – 9:00 h
Diferența de altitudine: 250 m
Grad de dificultate: Mic
Observații: Este un traseu ce se poate parcurge tot timpul anului.

ALTE TRASEE INTERSECTATE:

Pentru situații de urgență sunați la: 112 sau 0 SALVAMONT +40 725 826 668

LOCALIZARE

ALTE TRASEE DE CICLOTURISM

Meniu