DESCRIERE

Traseul pornește de la Centrul de Vizitare al Parcului Național Retezat – Rezervație a Biosferei, până în satul Nucșoara, și continuă apoi până la viaductul peste Valea Nucșoarei.
După viaduct continuați la dreapta pe traseul triunghi albastru care urcă până la cetatea Colț. Imediat după ce ați intrat pe traseul turistic contiuați spre culmea din dreapta, până în Ohaba-Sibișel, unde se poate observa o vâltoare și o moară de apă. Continuați până în Sibișel de unde, la ieșirea din sat, urmați un drum de pământ, care mai apoi se transformă în cărare. Traversați pășunea și coborâți prin pădure spre Valea Dâljii. De la ieșirea din sat părăsiți drumul principal spre stânga (vest) pe drumul bine conturat ce traversează culmea, până în drumul județean care face legătura între Unciuc și Râu de Mori. De aici faceți dreapta spre Sânpetru, unde se pot vizita biserica medievală, Casa Dinozaurilor Pitici și Casa Tradițiilor.

Continuați spre Ohaba-Sibișel, având în față o panoramă a zonei nordice a Masivului Retezat. Traversați puntea de la capătul drumului asfaltat și urmați un drum de pământ pe lângă ultimele case din sat. Continuați spre stânga la prima intersecție, Traversați prin apă pârâul Nucșoara și urcați 150m, după care intrați pe un drum asfaltat care ajunge în satul Nucșoara. La drumul principal din centrul satului Nucșoara cotiți la stânga și urmați drumul asfaltat până la Centrul de Vizitare.

DETALII

Traseu: Centrul de vizitare al Parcului Național Retezat – Nucșoara – Viaduct Nucșoara – Ohaba Sibișel – Sibișel – Valea Dâljii – lângă barajul Ostrov – Unciuc – Sânpetru – Sibișel – OhabaSibișel – Nucșoara – Centrul de vizitare al Parcului Național Retezat
Diferența de altitudine: 507 m
Durată: 5:00 h
Grad de dificultate: Mediu
Observații: Este un traseu ce se poate parcurge tot timpul anului.

ALTE TRASEE INTERSECTATE:

Traseul montan spre cabana Pietrele

Pentru situații de urgență sunați la: 112 sau 0 SALVAMONT +40 725 826 668

LOCALIZARE

ALTE TRASEE DE CICLOTURISM

Meniu