Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului

Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului este un teritoriu membru în rețelele Globală și Europeană a Geoparcurilor care cuprinde toată Țara Hațegului și care conține valori geologice extraordinare, precum și valori naturale și culturale.

Geoparcul Țara Hațegului este administrat de Universitatea din București, care asigură un management integrat de educațieprotecție și dezvoltare durabilă. Geoparcul folosește valorile locale pentru a da comunităților un sentiment de identitate și pentru a genera noi venituri locale, în special prin geoturism.

Vizitând Geoparcul, puteți face o călătorie în timp și explora Istoria Pământului și Istoria Omului. Vă stau la dispoziție 6 puncte de vizitare și numeroase trasee:

Este un teritoriu aparte care vă invită să parcurgeți un veritabil Drum prin vremi, prin istoria planetei Pământ: Vremea primelor roci, apărute acum 600 de milioane de ani, Vremea Oceanului Tethys și a Insulei Dinozaurilor pitici, Vremea formării Munților Retezat, Șureanu și Poiana Ruscă, Vremea ultimei glaciațiuni, Vremea primilor oameni, Vremea dacilor și a romanilor, Vremea cavalerilor, a castelelor și a bisericilor din piatră, Vremea noastră, a celor din prezent.

Localizare

DESCOPERĂ PATRIMONIUL NATURAL

Meniu