Casa Cânda

DESCRIERE

Casa Cânda este primul exemplu de economie socială din Țara Hațegului și, posibil, chiar din județul Hunedoara. Practic, Casa Cânda este o pensiune situată în zona rurală din apropierea Hațegului, în satul Sălașu de Sus, pe teritoriul Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului și foarte aproape de una dintre intrările principale în Parcul Național Retezat. Este un spațiu de cazare amenajat în stil rustic, într-o fostă locuință tradițională din zonă, ridicată la începutul secolului trecut, care poate găzdui 20 de persoane. Pensiunea este compusă din două corpuri. Prima clădire are în componență două apartamente, câte unul pe nivel, iar a doua, o fostă șură, dispune de două camere cu pat matrimonial, două camere duble twin și o cameră triplă.

Pensiunea este administrată de către Asociația de Turism Retezat (ATR) – unitatea de management al Destinației Ecoturistice Țara Hațegului – Retezat, una dintre puținele astfel de destinații certificate de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Clădirea a fost achiziționată grație unui împrumut fără dobândă acordat de către Romanian – American Foundation (RAF). De menționat este că membrii ATR și-au asumat administrarea pensiunii în mod voluntar, cu ajutor prețios venit din partea a trei angajați din comunitatea locală. Profitul obținut este reinvestit în proiecte care susțin dezvoltarea și promovarea ecoturismului în zonă.

Mulți ne spun că aici e locul unde se regăsesc!

Filosofia nostră e foarte simplă: îî tratăm pe clienți precum ne trătăm pe noi înșine, adică la cele mai înalte standarde. La Casa Cânda veți găsi combinația ideală între relaxare, gastronomie (musai rețete tradiționale, pregătite cu ingrediente locale) și dichis (pentru că veți afla multe povești și veți vedea cum se leagă toate). Vă puteți relaxa în curtea și grădina generoasă înțesată de flori și verdeață. Nota rustică a locului este desăvârșită de terasă și bucătăria de vară. Pe foarte scurt, la Casa Cânda visăm (și, câteodată, sper că și reușim) să le oferim turiștilor noștri mai mult decât cazare și masă. Dorința noastră este ca cei care ajung în acest loc să trăiască o experiență de neuitat, mâncând cu poftă din preparate locale, gătite cu produse curate, provenite din comunitate, relaxându-se într-o gospodărie care încă păstrează specificul arhitectural al zonei, descoperind povestea de milioane de ani pe care Țara Hațegului o oferă, alături de cei mai buni ghizi de turism, mulți dintre ei formați chiar de Asociația de Turism Retezat.

Sălașu de Sus, nr. 190, jud. Hunedoara

Capacitatea de cazare:

20 de locuri în 7 camere (2 suite/apartamente, 4 duble și 1 triplă)

Listă dotări și facilități:

  • cină/prânz/mic dejun cu preparate locale, după rețete tradiționale
  • televizor/Internet
  • băi private
  • terasă
  • grătar
  • grădină
  • parcare proprie

Număr stele: 3

LOCALIZARE

ALTE UNITĂȚI DE CAZARE

Meniu