Ruine romane

Sarmizegetusa Ulpia Traiana

Satul aşezat pe ruinele capitalei romane a provinciei Dacia: Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Vreţi să păşiţi pe istorie la propriu? Mergeţi la Sarmizegetusa, satul aşezat pe ruinele capitalei romane a provinciei Dacia: Ulpia Traiana Sarmizegetusa!

Aici puteţi vizita ruinele unor clădiri din vechiul oraş-cetate: templele, atelierele, băile publice, amfiteatrul şi forul. Sau puteţi face o plimbare prin sat, unde prin curţile oamenilor se mai văd urmele zidurilor ce înconjurau oraşul antic.

Veţi vedea bucăţi din ruinele romane chiar şi în pereţii gospodăriilor, fântânilor, cetăţilor şi bisericilor. Şi asta nu numai în Sarmizegetusa. Peste tot în Ţara Haţegului, clădirile părăsite după retragerea romanilor, au devenit pentru localnici o adevărată sursă de piatră de construcţie.

Program: zilnic 9 – 17

Localizare:

Sarmizegetusa Ulpia Traiana

Galerie foto:

Muzeul de Arheologie - Sarmizegetusa

Muzeul de Arheologie - Sarmizegetusa

Cuprinde ceramică romană, tehnică militară, instrumente, obiecte din viața de zi cu zi și numismatică.

Colecția muzeală este situată vizavi de situl arheologic și cuprinde ceramică romană, tehnică militară, instrumente, obiecte din viața de zi cu zi și numismatică ce a fost excavată de-a lungul deceniilor de cercetare arheologică.

Muzeul administrează situl arheologic de la Sarmizegetusa Ulpia Traiana și este parte a Muzeului Civilizatiei Dacice și Romane din Deva.

Program: zilnic 9 – 17

Localizare:

Galerie foto: