Calendar Evenimente  

Calendar evenimente

Evenimente sportive

Eveniment Data Loc Descriere
Memorialul
„Ioan Schiau”
22 feb. pârtia Râuşor O competiţie de schi alpin organizată în memoria alpinistului şi salvamontistului care a pus bazele pârtiei de schi de la Râuşor, Ioan Schiau.
Concursul este adresat atât sportivilor amatori, cât şi celor profesionişti, fiind organizat pe patru categorii de vârstă, femei şi bărbaţi.
Cupa „Bolovanul” 1 mai zona Peleguţa - Refugiul Genţiana Reprezintă o provocare pe schiuri, ce presupune probe de slalom special şi coborâre schi-extrem. Pârtia de concurs are o lungime de circa doi kilometri, punctul de start fiind stabilit în zona Peleguţa la 2.200 metri altitudine, iar cel de sosire la Refugiul Genţiana, la cota 1.670.
Concursul Cupa „Bolovanul” a fost iniţiat în urmă cu 37 de ani de un grup de salvamontişti şi alpinişti care au venit la schi în Retezat, cu ocazia zilei de 1 Mai, premiul – un bolovan de râu – fiind stabilit ad-hoc.
Tradiţia s-a păstrat de atunci, iar concursul Cupa „Bolovanul” este organizat, în fiecare an, în preajma zilei de 1 Mai. Câştigătorul concursului este recompensat, şi acum, cu un bolovan de râu, pe lângă premiile oferite de organizatori.
Retezat Maraton prima sâmbătă din august Parcul Naţional Retezat - staţiunea Râuşor Este o competiţie sportivă cu caracter montan, ce foloseşte drumurile forestiere şi potecile turistice marcate din Parcul Naţional Retezat.
Punctul de start este în staţiunea Râuşor, iar participanţii pot să aleagă între două probe: una de semimaraton, de aproximativ 22 de km, şi cea de maraton, de aproximativ 42 de km, cu aproximativ 3000m diferenţă de nivel pozitivă.
www.retezatmaraton.ro

Mai2017

Luni
Marti
Miercuri
Joi
Vineri
Sambata
Duminica
1Luni
2Marti
3Miercuri
4Joi
5Vineri
6Sambata
7Duminica
8Luni
9Marti
10Miercuri
11Joi
12Vineri
13Sambata
14Duminica
15Luni
16Marti
17Miercuri
18Joi
19Vineri
20Sambata
21Duminica
22Luni
23Marti
24Miercuri
25Joi
26Vineri
27Sambata
28Duminica
29Luni
30Marti
31Miercuri